Culinair Barbecueën

De Turken hebben hun shish kebab en de Fransen hun brochettes. Geef mij naar saté. Deze kleine vleesspiesjes zijn in geheel Zuidoost-Azië populair en hun pittige smaak en kleine formaat maken ze een ideaal voorgerecht voor een feestmaal. Satés zijn leuk om te eten - voor een deel omdat ze zo klein zijn (u kunt er veel van eten) en voor een deel omdat de smaken zo verschillen. Deze rundersaté is pittig gekruid met een mengsel van seréh, knoflook, Spaanse peper en Aziatische vissaus en besprenkeld met koriander en gehakte geroosterde pinda's.





Culinair Barbecueën

 

Culinair Barbecueën

 

Culinair Barbecueën

 

Tips
Als u seréh (citroengras) koopt, let dan goed op dat u het knolgedeelte krijgt (het deel dat u gebruikt) en niet alleen de bladeren.
Om een kwastje te maken van seréhbladeren houdt u ze bijeen, knipt de uiteinden bij en wikkelt u een stuk slagerstouw stevig rond het onderste gedeelte.
Voor een grote saté moet u klein denken. De meeste Aziatische soorten zijn bedoeld om in een of twee happen te worden gegeten.
Week de bamboe spiezen in water om te voorkomen dat ze vlam vatten.

 

Bronvermelding
Dit recept is afkomstig uit Culinair Barbecueën ISBN 9789061129370 | 17,95 euro | Karakter Uitgevers