Vlees

Dit geliefde Tex-Mexgerecht van gegrilde steak in tortilla's vraagt om vlees van de omloop, een ondergewaardeerd, maar smaakvol, lang en dun deel van de naborst, of buik, van het rund. Als u vlees van de omloop koopt, moet u er rekening mee houden dat er twee soorten worden verkocht, de binnenkant en de buitenkant. De binnenkant is dunner en kleiner en wordt gezien als het beste van de twee, hoofdzakelijk omdat het minder taai vlies bevat.






Benodigdheden
2 steaks van de omloop, elk 450 gram
3 eetl. rode wijnazijn of vers citroensap
zout
peper
2 paprika's, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in de lengte in smalle repen
1 ui, dun gesneden
1 poblanopeper, zaadjes verwijderd, in de lengte in dunnen repen
3 jalapenopepers, zaadjes verwijderd, gehakt
3 eetl. gehakte verse koriander
olijfolie
6 bloemtoritilla's met een doorsnede van 20 cm
zure room, voor erbij
salsa, voor erbij

 

Vlees

 

 

Bronvermelding
Dit recept is afkomstig uit Vlees | ISBN 9789045201443| 17,95 euro | Karakter Uitgevers