BBQ organiseren, een BBQ checklist

Zomerse zon, zwoele avonden, ideaal voor gezellig informeel samenzijn rond de BBQ. Hoe organiseer ik een BBQ? Een BBQ checklist kan een goede hulp zijn bij het organiseren van een BBQ. Een goede start is om het organiseren in verschillende termijnen te verdelen.

 

Twee weken voor de BBQ

Stel een gastenlijst op en stuur uitnodigingen. Een handig hulpmiddel is www. Datumprikker.nl. Vergeet niet de gasten te vragen of ze speciale dieetwensen hebben. Tegenwoordig zijn er heerlijke vegetarische menu’s, halal BBQ menu’s, vismenu’s, kindermenu’s. Inventariseer tijdig bij uw leverancier of uw wensen ingevuld kunnen worden en leg vast een leveringsdatum vast. Afhankelijk van het aantal gasten heeft u wellicht ook extra tafels, stoelen, tenten etc. nodig. Veel BBQ leveranciers kunnen u hiermee helpen. Ook een gezellige aankleding draagt snel bij aan de feestvreugde.

 

Paar dagen voor de BBQ

Koop een paar dagen voor de BBQ alle niet-bederfelijke zaken. Controleer uw BBQ en maak hem goed schoon. U kunt ook een BBQ huren of met het bestelde vlees mee laten leveren.

 

Dag voor de BBQ

IJsblokjes zorgen voor een gezellige sfeer. Wijn en bier in een grote schaal of kom kan zo gezellig koel gehouden worden. Zorg dat u voldoende ruimte heeft in uw diepvries. Zorg voor BBQ specerijen en marinades. Haal het bestelde vlees op verwerk ze met de marinades. Leg het gemarineerde vlees in de koelkast. Zorg voor voldoende houtskool of gas om te barbecueën.

 

De dag van de BBQ

Als het vlees uit de diepvries komt zorg er dan voor dat u het tijdig ontdooit. Maak frisse salades, bak het stokbrood af zodat het lekker knapperig is. Zet de salades en andere voorgerechten bij de borden en het bestek. Vergeet de servetten niet. Vergeet tenslotte niet een afvalbak neer te zetten. U bent klaar om gezellig met uw gasten te gaan barbecueën! Heeft u weinig tijd dan kunt u natuurlijk ook een volledig verzorgde BBQ bestellen op BBQgemak.nl